Protecció Civil i Emergències

Des de sempre he trobat molt important la tasca que duen a terme els diferents tipus de voluntariats, personalment jo sempre he estat vinculat amb temes de Protecció Civil. A l’any 1982 neix a Lleida la REMER (Red Radio Emergència), en formo part des de els seus inicis. A l’any 1984 vaig ser un dels fundadors de l’Associació de Col·laboradors de Protecció Civil de Lleida i Província (ACPCLLP).

Des de la oficina de l’Edifici Lleida (carrer Segrià, 30 1r 3a) es van dur a terme moltes de les comunicacions i contactes a través de les emissores dels radioaficionats i per telèfon, durant les greus inundacions que hi van haver a Lleida i província a l’any 1982 per part de membres de REMER. La oficina es va convertir en un centre de control amb continuades entrades i sortides tant de companys i bons amics com de veïns i altra gent que decidia pujar de forma voluntària per rebre suport i informació. La primera persona que hem va donar l’avís del problema que s’estava manifestar al seu poble (sortia aigua del clavegueram i d’una font, és a dir, un moviment inusual de l’aigua), va ser el meu bon company Ramón Escuder de la Seu d’Urgell. A partir d’aquí vaig rebre avisos de diferents zones, ressaltant les trucades per part de veïns del poble d’Artesa de Segre, així que, ens vam ficar en marxa per avisar a les autoritats del que estava passant i a les emissores de ràdio. Quan va arribar l’aigua a la ciutat de Lleida va deixar incomunicades a totes les persones que es trobaven a la zona propera al riu (des de el Pont Vell fins a la RENFE). Nosaltres vam estar durant tres dies de forma continuada tenint contactes des de la oficina.

Quan es va formar la REMER a Lleida, Red Ràdio Emergència, a l’any 1982, érem 15 persones de la ciutat i província. Va ser llavors quan des de el Ministeri de l’Interior – Direcció General de Protecció Civil, em van atorgar la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil.

Per més informació: http://www.proteccioncivil.es

A l’any 1984 vaig ser un dels fundadors de L’Associació de Col·laboradors de Protecció Civil de Lleida i Província (ACPCLLP), és una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris de Protecció Civil i membres associats que volen tindre una vinculació i col·laboració amb el món de la Protecció Civil. Actualment som moltes les persones que en formem part.

L’adreça web de la nostra Associació és:

http://www.proteccio-civil.org

CONSELLS I INSTRUCCIONS IMPORTANTS A SEGUIR

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/web-infantil/material-de-proteccio-civil-per-a-nens/

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/

CatalàEnglishEsperantoFrançaisGalegoDeutschEspañol