GUIA DEL AVICULTOR

Aquesta guia estava feta totalment a la impremta de Vernet a dins de Cal Pere. L’autor i editor: Marcelino Pijuan Grau (el meu pare) i la caixista de la impremta: Maria Siguan Pedra (la meva mare). Tot i ser petit, jo també hi col·laborava.

A dins de la casa del poble de Vernet que va fer el meu padrí Pere amb l’ajuda de la meva padrina Marieta, amb pocs mitjans i encara menys, diners, el meu pare Marcel·lí i desprès de la Guerra Civil Espanyola, va crear la impremta que va permetre dur a terme la creació del que serien unes publicacions d’avicultura i altres temes relacionats, molt útils i interessants per moltes persones que s’hi van subscriure. La publicació mensual feta lletra a lletra, amb un componedor de mà, es deia “GUÍA DEL AVICULTOR” on hi treballàvem tots tres, el meu pare (autor i editor), la meva mare (caixista i correctora d’impremta i jo uns anys desprès, fent el que bonament podia (caixista/impressor amb pedal i dibuixant), ja que, era molt jovenet. En aquesta guia, hi havien molts articles variats informatius i d’aprenentatge, dibuixos, anuncis de diferents llocs i conceptes, consells, … etc. El meu pare havia après moltíssim durant el seu exili a Alemanya, França i Bèlgica, en els moments de la Guerra Civil Espanyola, on hi va anar com a voluntari republicà català i va arribar a ser sergent de comunicacions.

A banda d’aquesta Guia, va fer altres publicacions com: Consultor Avícola, Patos de Puesta i Curso Práctico de Avicultura, entre d’altres.

Tot va ser possible, gràcies a l’esforç dels meus pares.

Galeria

GUIA DEL AVICULTOR NUM. 146

GUIA DEL AVICULTOR NUM. 108

GUIA DEL AVICULTOR NUM. 1

DOCUMENTACIÓ IMPORTANT OFICIAL

CatalàEnglishEsperantoFrançaisGalegoDeutschEspañol