Ponts de Vernet

Projecte nou pont a Vernet

En el Ple de l’Ajuntament d’Artesa del passat 8 d’agost, es va aprovar per majoria absoluta (amb l’única abstenció del regidor socialista) el projecte d’una variant que va des de la sortida del pont de Vernet, passant per l’horta a l’alçada de darrere del Camp de Futbol, fins a sota de Cal Riera (prop del Senill), on acaba amb una rotonda que enllaçarà cap al carrer Jesús Santacreu. L’Ajuntament ha demanat una subvenció del 50% al Fons d’ajudes europees del Pla FEDER 2000-2006, la qual cosa vol dir que serà una realitat durant aquest període. Aquesta variant facilitarà l’accès cap a les poblacions de Vernet, Baldomar, Clua (també Vall d’Ariet) i Alòs de Balaguer.

Segons manifestacions de l’alcalde Jaume Campabadal al diari Segre (22/07/2000) aquest projecte es justifica per “la necessitat que hi ha de traure el trànsit de vehicles pesants del centre del poble i facilitar el treball dels mateixos vehicles que han de passar per accessos i carrers molt estrets i molt dificultosos per a vehicles de gran tonatge” i que “ja en l’actualitat els vehicles que van d’Artesa de Segre a la zona de Baldomar o Alòs de Balaguer han de creuar els carrers del centre d’Artesa i, si el seu tonatge els ho impideix, han de donar la volta pel Pont d’Alentorn i fer 6 km més de recorregut”.

No obstant, bastants dels 27 afectats per les expropiacions que suposa aquest projecte, que han estat convocats a dues reunions informatives en aquests darrers mesos, sembla que no veuen amb massa bons ulls aquesta variant per afectar els seus interessos particulars.

El projecte, que ha estat realitzat pels tècnics de la Diputació de Lleida, té un pressupost de poc més de 59 milions de ptes., als quals caldrà afegir el cost de les expropiacions. La carretera tindrà 7 m d’amplada i 1 m de voral per banda. La seva longitud serà d’1 km aproximadament. Per a la seva execució, caldrà construir un pont sobre la “secla” al seu pas per l’horta d’Artesa. S’ha previst que, en un futur, es faci també un pont nou sobre el Segre i que l’actual pont de Vernet pugui ser només per als vianants. En una altra fase, la variant podria enllaçar des de la rotonda on ara acabarà fins a la C-1313, tot i que el lloc per on hauria de passar no està definit.

Finalment, aprofitem per aclarir, a rel de comentaris populars que s’han escoltat darrerament, que aquesta no és la variant de la C-1313 que en un futur haurà d’esquivar Artesa per darrere el Castellot i que, de moment, no se sap quan es farà.


Camí de l’horta amb Vernet al fons                                           Foto  MRG

Aclariments sobre el Polígon

En l’anterior número de La Palanca s’informava sobre les últimes gestions municipals per tirar endavant el Polígon Industrial El Pla. Ara bé, cal aclarir algunes dades que vam interpretar malament i que poden donar lloc a confusió. Com ja es deia en aquell article, l’Ajuntament d’Artesa vol urbanitzar el sector del Polígon 2 (cal recordar que el Polígon 1 és propietat de la Cooperativa d’Artesa en un 92,3%), la qual cosa té un pressupost de 213,7 milions de ptes., dels qual l’Ajuntament n’ha d’aportar 150,8 perquè és el propietari majoritari. En aquestes quantitats, contràriament al que dèiem el mes passat, ja hi estan inclosos els accessos al Polígon 2, així com la portada de l’aigua. A aquesta quantitat de gairebé 214 milions cal sumar-hi, però, els 22,6 milions dels anomenats culs de sac i els 97,6 milions de la part corresponent als accessos al Polígon 1 (els accesos s’haurien de fer en la seva totalitat), que sumen els 333 milions necessaris per a què el Polígon 2 sigui una realitat. En principi, l’Ajuntament està disposat a fer-se càrrec dels culs de sac i de 25 milions dels accessos al Polígon 1. D’aquesta manera resulta la quantitat de 198 milions que es va aprovar demanar en prèstec en el ple ordinari del passat mes de juliol (150,8+22,6+25 = 198,4 milions)
CatalàEnglishEsperantoFrançaisGalegoDeutschEspañol